• Home
  • Määratlemata
  • “Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.”

“Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.”

― Albert Einstein
Albert oli tark mees.

Kes sai Eesti keele vormiõpetuse eksami A, kes sai?? Ei ma ei kiljunud üldse ega hüpanud rõõmust lakke. Tasus ära see tuupimine.

Ma olen täna päris mitu mõtet mõlgutanud teemal tulevik. Nähes ja kuuldes, mis minu ümber toimub, ei saa ma mitte mõelda sellele, kuidas oma elu paremini elada. Eks me peame igaüks oma elusid ise elama ja kellegi teise otsuste ja tegude üle ei ole mõtet kohut mõista. Vahel küsin ma sellegipoolest endalt, et “miks ta nii teeb?” või “mis tal ometi arus oli?” Ma püüan siis oma tegemiste peale mõelda ja näha suuremat pilti.

Kui palju ja kas minu praegused teod ja otsused mõjutavad minu tulevikku, minu elu 5, 10 või 25 aasta pärast? Kas praegu tehtud otsused kallutavad kaalukaussi ühele või teisele poole? Kas üldse on olemas õigeid ja valesid otsuseid? Kas on võimalik elada nii, et ei astuta kunagi ämbrisse, ei võidelda raskustega? Kas just need raskused ja muud mured ei teegi meid nendeks, kes me praegu oleme? Kas kogu aeg “õigesti” elades ei jää elu elamata?

Eksimine on inimlik ja see õpetab alati. Ma arvan, et vahel tulebki teha spontaanseid otsuseid, vahel tuleb hüpata tundmatus kohas vette, et vaadata, kas me tegelikult ka suudame ujuda, või oleme seda endale vaid ette kujutanud.

Kahjuks või õnneks on mõni ämber natukene suurem ja sellest välja astumine ei pruugigi võimalik olla. Jah, mõni asi võibki meie ellu surmani jääda. Aga eks see ole hetk, kus tuleb õppida elama vastavalt olukorrale. Inimene pidi ju kõigega harjuma – ka poomisega, alguses sipeldakse aga lõpuks jäädakse ikka vaikseks.

Mis ma tegelikult kogu selle heietusega tahtsin öelda on see, et noored – elage! Otsige seiklusi, astuge mugavustsoonist välja, tutvuga uute inimestega. Kui võimalik, ärge siduge end liiga vara. Nautige aega, mis teil praegu on. Hoidke oma sõpru ja armastage iseennast!

Leidsin oma telefonist sinna salvestatud tsitaadi:
“The closer you are to death, the more you live.”

Aga me tõime täna kuuse tuppa.

Udukogu. Miskipärast teeb blogger piltide kvaliteedi palju hullemaks, kui need tegelikult on.

Lisa kommentaar

%d bloggers like this: