Koristamine sakib, eriti sessi ajal…

Ma ei tea, kuidas teiega lood on, aga minu elamine on eksamiperioodil alati nagu seapesa. Selline väike asi nagu nõudepesemine, riiete kappi panemine või hommikuti voodi tegemine on ilmselgelt liiga suur pingutus ega vääri sessi ajal mingit tähelepanu.

Aga kuna ma homme jälle ära lähen Tartust, tuleb tuba ikkagi korda teha. Oh well, ajan siis oma suure tagumiku püsti ja tegutsen…

Poolteist tundi hiljem on elamine täitsa ilus.

Kuna mul midagi asjalikku öelda pole peale selle, et homme Rakverre Kristinaga peole lähen ja laupäeval Tallinnasse, siis mõtlesin, et kirjutan kuidas mina tavaliselt eksamiks õpin.

Esimene faas on VIRISEMINE. Miks mul üldse vaja on seda ainet? Miks nii palju materjali on? Ma ei viitsi. Mulle ei meeldi. Ma ei taha. Ma teeks parem sadat muud asja.. jne.

Teine faas on TEADVUSTAMINE. Okei, mul on kolme/kahe päeva pärast eksam ja ma pean selle ära tegema. Parem otsin konspekti välja. See aga muidugi ei tähenda veel õppima hakkamist. Tavaliselt istub see konspekt veel mõned tunnid üksinda nukralt enne, kui see lõpuks kasutust saab.

Kolmas faas on TUUPIMINE. Loed konspekti läbi, joonid tähtsamad asjad ära, teed märkmeid. Töötad kõik läbi, kordad, tuubid ja siis tekib korraks tunne, et “oh, ma oskan ju küll.”

Ja viimasena toimub ALLA ANDMINE. Tulgu, mis tuleb. Teed eksami ära ja loodad, et kõrgemad jõud olid sinu poolt ja ehk vedas bingoga.

Mõned päevad hiljem kirjutab mõni kursaõde facebooki, et “OMG, TULEMUSED ON ÜLEVAL. MIS SA SAID?” See on hetk, kui süda tahab saapasäärde vajuda, aga võtad end kokku, avad ÕISi (õppeinfosüsteem – nagu ekool) ja vaatad oma saatust. Siiamaani pole ühtegi eksamit veel feilinud. Halleluuja!

Vot nii.
Olge muhedad ja mõnusat nädalavahetust. Kardan, et mina siia enne pühapäeva ei jõua.

Aa ja laksige ASK FMi küsimusi, seal kuskil paremal on otselink ka.

L.

Lisa kommentaar

%d bloggers like this: