Liiklus pole mänguväljak.

Kirjutan praegu ikka midagi väga off-topicut, aga mulle on see asi nii pikka aega silma hakanud.

Mul on autojuhiload peaaegu neli aastat olnud. Ma ei pea ennast ultraosavaks juhiks ega midagi, aga ma arvan, et jagan matsu küll. Minu põhimõte rooli taga on alati olnud see, et nii mina kui minu kaasliiklejad jõuaks kõik tervena puntkist A punkti B. Olgu, ka mina sõidan aeg-ajalt lubatust kiiremini ja kiirendan enne valgusfoori, aga see, mida mõni teeb..

Linna vahel tehakse sellised manöövreid, et ise ka ei usu. Jah, ma saan aru, kui oled võõras piirkonnas ja oled unustanud õigel ajal rida vahetada ja soovid siis viisakalt kuskile vahele saada. Aga ma ei saa aru neist, kes näiteks sõidavad ummiku ajal meelega vabal real ja siis enne õiget kohta keeravad nii tuimalt sulle ette, et vaata ise, kuidas pidama saad. No kurjam, kõik me tahame ju liikuda, ootan mina ja ootad ka sina. Linna vahel jobutajaid on nii palju, õudne.
Üks tegelikult veel hullem asi on maanteedel möödasõidud. Kui ma viimane kord autoga Tartusse tulin, pidin vähemalt kolm korda hoo maha võtma, et vastutulev auto möödasõidu lõpetatud saaks. No kuhu kurat sa ronid, kui sa näed, et pole piisavalt ruumi?? Või need, kes enne kurvi hakkavad möödasõitu tegema.. appi!! inimesed, sõitke Türisalu pangalt alla, kui end surnuks sõita tahate!! Mina tahan elusalt ja tervelt koju jõuda. Jah, ka mina teen möödasõite, aga seda ainult siis, kui ma olen veendunud, et ma sellega ohtlikku olukorda ei tekita.
Noh ja siis need tarkpead, kes joobes peaga rooli istuvad.. ma isegi ei hakka kommenteerima. Soovitan jälle Türisalu pangale minna. 
Mõelge hetkeks. Kas teie pere- või tutvusringis on kedagi, kes on sattunud liiklusõnnetusse? Ehk on teie elus mõni inimene, kes mõne rumala vea tõttu lausa surma saanud on? Või veel hullem, ehk on hoopis mõni jobu teie parima sõbra surnuks sõitnud? 
Kas see üks-kaks minutit, mis te rumalaid manöövreid tehes võidata, on ikka väärt riskimist?
Laura.

Lisa kommentaar

%d bloggers like this: