Toidupäevik 09.-15.03 | Pühapäev

11039738_1046544832029492_1888941641_n

Ja ongi toidupäeviku viimane päev. Tänane menüü selline:

10.00 hommikusöök – kohupiimasheik banaaniga, kõrvale tee. Nämm!

viimanehommik

15.30 lõunasöök – ahjukartul hakkpallidega. Jagasime ahjuplaadil toidu kohe kenasti ära, et ma ikka oma õige portsu saaksin. Vasak on minu pool ja sellest jätkus kaheks söögikorraks.

viimanelõuna

19.00 õhtusöök – ahjukartul hakkpallidega.

viimaneõhtu

21.15 hiline õhtusöök – muraka kodujuust pähklitega.

viimanehilja

Päeva jooksul 1 üleliigne kiivi, natukene krõpsu H. pakist ja üks marmelaadikomm.


Ja ongi otsakorral see nädal. Tegelikult oli üllatavalt lihtne kõik üles märkida ja üldjoontes olin ma päris tubli ka. Võib öelda, et toitumiskava jälgisin ma umbes 93% täpsusega, kuid just parajal viisil, et ma asja üle ei mõtleks. Sain selle nädala jooksul aru, kuidas minu jaoks kõige mõistlikum toituda on.

Nädal algas väga tublisti ja mingeid üleliigseid ampse ma ei teinud. Kui H. aga Tartusse tuli ja mu silme ette mõni kommike sattus, sõin ma üsna rahuliku südamega ka seda. Täna ei suutnud ma vastu panna tema poolikule krõpsupakile ja näppasin ka sealt natukene. Kuna lõunasöögi tegemine võttis palju aega, sõin vahepeal ka ühe kiivi ära. Ikka juhtub! Oluline on see, et ma mõistan toidukoguseid. Ei ole vaja endale sisse süüa tervet pakki komme, piisab ka sellest ühest või päeva jooksul söödud kahest kommist.

Käisime täna taas nädala poetiirul. Panin kodus FitLapis oma menüü paika, kirjutasin ostunimekirja valmis ja minek. Ilm oli ju imeilus ja väga mõnus oli pikem jalutuskäik Sõbra Prismasse teha. Miks ma just selle poe kasuks praegu otsustanud olen, on see, et banaan on seal hinnagarantii alla ja maksab 0.99 €/kilo. Igatahes sai ostetud vaid seda, mida mul nädala menüüks vaja on, ei mingeid maiustusi või üleliigseid puuvilju vms. Ma tean, et kui mu silma alla midagi “ahvatlevat” ei teki, pole mul ka absoluutselt mingit vajadust neid süüa. Ise ma ometi omale kommi või jäätist ostma ei lähe.

Panime kodus paika ka eeldatava summa, mis selline ostukorv maksma võiks minna ja lõpuks jäi summa vist isegi natukene alla eelarvet. Ise ka imestan, et ma suudan ja viitsin asju ette planeerida, aga see säästab raha ja seda pole meil ju kellelgi ülemäära käes.

Pikk jutt kokkuvõttes siis.. Mulle tundub, et ma saan aru, mida tähendab “tervislik suhe” toiduga ja see on miski, milleni ma jõuda soovisin. (Loodame, et ma siinkohal midagi ära ei sõnunud!)

Kuna mulle see toidupildistamine päris meeldima hakkas, mõtlesin ehk igal nädalal ühel kindlal päeval teile oma söögilauda näidata. Oleks see huvipakkuv?

Aga uuel nädalal tavapärasemate postituste juurde tagasi.

Olge mõnusad,
Laura!

7 kommentaari

Lisa kommentaar

%d bloggers like this: