What not to eat ehk mis on minu toidulaualt kadunud.

Minult on nii palju küsitud, et mida ma siis õigupoolest söön, et toitumisega alla võtan. Ma ei oska kunagi väga konkreetselt vastata, sest ma ju söön enda arvates tavalist toitu.

Aga on mõned kindlad asjad, mida ma enam EI söö/joo.

  • Nisujahu – igasugused saiad, saiakesed, pirukad, nisujahu makaronid jms on out. Loen nüüd viimasel ajal pakendeid usinalt ja kurjam, nii paljudes asjades on nisujahu sees. Aga nii kui nisujahu sees, ma panen asja riiulile tagasi. Kusjuures, isegi täisteratoodetes on ikkagi ulme palju nisujahu.
  • Maiustused – kommid, küpsised, koogid jms on välistatud. See on tegelikult ütlemata raske, sest praegu isutab miskipärast hullult magusa järgi. Alternatiivina söön tumedat shokolaadi (vähemalt 70%). Peakski poodi minema, hull magusaisu on. 😀
  • Alkohol + gaasilised joogid – ma ikka olin ju päris korralik peoloom siin mingi aeg, aga nüüd olen alkoholile peaaegu kriipsu peale tõmmanud. Aeg-ajalt ikka võtan jaa midagi ja homme Kristinaga välja minnes ehk trimpan ka midagi, aga üldiselt väldin seda. Sama lugu on igasuguste muude gaasiliste jookidega, ka gaseeritud vesi ei lähe mitte.
  • Jogurtid/kohupiimad/kohukesed – igasugused magusad jogurtid, pudingud jms on samuti out. Mul oli kunagi arvamus, et need magusad jogurtid on ikka hea kraam, aga tegelikult on neis nii palju suhkrut, et õudne. Kohukestega sama asi.
  • Vorst/pasteet jms – ma ei oska nimetada neid asju ühise nimetajaga, aga põhimõtteliselt siis selline tüüpiline võileiva kraam. Mina teen “võileiba” riisileibadest (mis oleks kindlalt pruunist riisist ja gluteeni vabad) ja panen sinna peale salatit, tomatit, kurki, vahel harva ka sinki. Igasuguseid pasteete ja lastevorste jms püüan vältida.
  • Valge riis ja kartul – kartulit söön mega harva, põhimõtteliselt ainult kodus olles. Valge riisi olen asendanud pruuni riisiga.
Need on põhilised muutused mu menüüs ja tundub, et see kõik toimib.
Igasugused küsimused ja ettepanekud, millest kirjutada võiksin, on alati teretulnud.
Jõudu ja jaksu,
Laura.

Lisa kommentaar