Blogi-mina ja päris-mina

Hakkasin täna natukene rohkem mõtlema sellele, et mis mulje jätab blogi-mina teistele inimestele.

Kuna mul on paar sõpra, kes avastasid enne mu blogi, kui me päriselt kohtusime, tundus mulle põnev uurida natuke seda, et kas ja kui palju erineb blogi-mina päris-minust.

Üks sõbranna (ja uus kursaõde) arvas nii:

Su blogi-mina tundub tagasihoidlikum. Mul väga mingit pilti vist ei tekkinudki sinust. Mäletan ainult esimest emotsiooni. Meil oli peale lasteaia loengut statsiga mingi loeng koos. Sa minu taga istusid ja kui rahvast järjest juurde valgus, siis ma mäletan, et mõtlesin “vau, kui populaarne”.

Ja teine sõbranna ütles nii:

..aga kui natuke mòtlema hakkan, siis tundusid vist pisut mitte nii sõbralik ja millegipärast kartsin isegi natuke seda, kui esimest korda Sind koos H.-ga nägema pidin, aga pidin tõdema, et Sa polnud kuri ega ebasõbralik ja nagu näha, võtsid Sa meid kiirelt omaks.

Ja sõbranna, kes õppis päris-mind ja blogi-mind samal ajal tundma. Küsimus, mille esitasin oli: “Kuidas sulle tundub, kas mu blogi-mina ja päris-mina on väga erinevad?”

Ei tea, ei ütleks küll. Räägid ju ausalt nii nagu on ka blogis. Et ei ole ju et sa teeskled et “ma nii õnnelik ja teen seda ja seda” vaid ikka kurdad muretki ja räägid ausalt plaanidest.

Nüüd ma siin mõtlen, et kui kerge on tegelikult blogis valet muljet jätta. Ma olen loomult väga emotsionaalne ja väljendan oma emotsioone väga selgelt igas olukorras. Blogis on neid emotsioone ja õigeid tundeid võibolla keerulisem edasi anda ja sellepärast võibki tekkida hoopis vale pilt.

Mind väga huvitab, et missugune mulje Teil minust on? Missugune Teie arvates see blogi-Laura on?  

Mul omal on praegu mingi väga kummaline blokk paljude blogidega. Ka nendega, mida enne väga hea meelega lugesin. Inimesed tunduvad kuidagi teistsugused.. kurjemad ja ülbemad? Ma ei teagi, kuidagi kahtlane seis minu jaoks. Aga võibolla ma ise paistan ka kuri ja ülbe, vot ma ei tea…

Laura.

DSC_0346

12 kommentaari

 • Britt

  10. jaan. 2016 at 09:05

  Mina olen kindel, et blogi-Laura on väga sarnane päris-Laurale. Muidugi tahes tahtmata internet kujundab mingil määral meid kõiki ja kogu enda olemust on alati raske edasi anda. Mingid tahud võimenduvad, mingid jäävad tahaplaanile.

  Ma arvan, et sa oled väga avatud meelega inimene, kes on väga siiras ja habras. Sa võitled paljude sisemiste deemonitega, mõnikord võidad-mõnikord kaotad, aga alati õpid midagi ja suudad edasi liikuda paremuse poole. Oled enda suhtes väga aus ja kohati natukene liiga kriitiline. Sa oled juba niivõrd palju saavutanud ja ma lihtsalt soovin, et sa suudaksid ise näha end minu pilgu läbi, sest mulle tundub, et sa ei aima absoluutselt kui tore ja imetlusväärne naisterahvas sa oled. Nii blogis kui ka päriselus. Jah, ma saan viimast ainult oletada, aga ma teen selle oletuse vägagi kindlameelselt 🙂

  Vasta
  • Laura

   12. jaan. 2016 at 05:14

   Ma olen vist ikka eriti nõrguke, et selle kommentaari peale kerge pisar silma tahtis tulla?
   Aitäh, Britt! Sellist tagasisidet on nii armas lugeda. 🙂

   Vasta
 • p6rgukiz

  10. jaan. 2016 at 09:53

  Minu arust oled sa täitsa sama Laura nagu päriselus 🙂
  Emotsionaalne ja nunnu 🙂

  Kuid kindlasti on olukordi, kus läbi interneti saab inimesest veidi teistmoodi aru. Sest suheldakse ju tähtedes, mitte emotsioonide ja häälega nina all 🙂 Aga pole hullu, oled siiski täitsa sina 😉

  Vasta
  • Laura

   12. jaan. 2016 at 05:15

   Ma ise püüan küll blogis olla just selline nagu ma olen. Aga jah, nagu sa ütlesid, emotsioonid/hääletoon jm ei tule ju kirjutades välja.

   Pai! 🙂

   Vasta
 • Kristiina

  10. jaan. 2016 at 09:54

  Issand, Laura.. sina ja kuri 😀 Sa tundud siin kõige malbem inimene üldse.. tõesti, selline nunnu ja “ma ei tee kärbselegi liiga” tütarlaps. Ja peab ütlema, et päriselus oled suuresti samasugune. Sa oled aus ja seda on hea näha.

  Vasta
  • Laura

   12. jaan. 2016 at 05:17

   Kohe nii nunnu ja leebeke? 😀 Tegelikult ma vist ikka nii nunnu pole, vahel oskan päris vastik ja paha olla (eriti sõnadega). Ausust ma tõesti hindan ja püüan sellepärast ka ise aus olla.

   Vasta
 • www.minajamuud.blogspot.fi

  10. jaan. 2016 at 11:59

  Ma olen näiteks ainult ühe korra sind päriselt näinud, aga midagi suuremat erinevust küll ei saanud tookord aru. Et siis ei tekitanud valet illusiooni enda isiksuse kohta.

  Minule meeldib küll kui inimesed on vahepeal blogis ka kurjemad (ma küll ei tea, keda sa silmas pidasid, tahakd teada?!), ma ei jaksa kukununnutamist kogu aeg. Sellised blogijad hakkavad pika peale närvidele käima kui inimene jaksab olla minu silmis liiga stabiilne 😀 Ju siis sellepärast, et ma ise pole ka roosamanna.

  Minu kohta öeldakse suht tihti, et jätan ülbe mulje, aga ma hinges vahel ika pehmekene ka 😀

  Vasta
  • Laura

   12. jaan. 2016 at 05:20

   Karmil ja karmil on minu arvates vahe. Üks asi on see, et räägin tõsistest asjadest ja näitan, et kõik pole alati nii ilus, aga teine asi on see, kui inimene on iga asja peale kuri ja miski nagu ei sobi. Vot see tundub kuidagi vastumeelne, kui kõiges AINULT negatiivset nähakse. (Mitte et ma ise poleks juba mingi 2-3 kuud ainult jama kirjutanud.)

   Sina tundusid mulle küll alguses väga tõsine inimene, no selline karm mutt. 😀 Aga minu meelest me oleme päris sarnased. Tahaks kõvad mutid olla, aga tegelt ikka pehmod. 😀

   Vasta
 • Helen

  11. jaan. 2016 at 12:54

  Ma ei ole sinuga päriselus kohtunud, seega saan ainult blogi-Laurat iseloomustada. Tundud aus ja armas inimene, Ja igasugune “hala” on ka hea – aitab samastuda, sest igal inimesel on häid ja halbu aegu.

  Vasta
  • Laura

   12. jaan. 2016 at 05:22

   Aitäh sulle! 🙂 Ausus on minu jaoks väga oluline, sellepärast ma püüangi asju näidata nii nagu need tegelikult on (kui sinna pole just mõni kolmas osapool seotud, siis poleks see lihtsalt aus).

   Vasta
 • Sirly

  27. jaan. 2016 at 01:13

  Blobi Laurana oled sa kindlasti väga tore ja meeldiv inimene.
  Päriselus kogemus väike, aga kodus kuulen tihti kui tore õpetaja Laura on 🙂

  Vasta

Lisa kommentaar