Mul on puhkus ehk sess sai läbi.

Noneh, päris pikk paus on sisse jäänud. Häbi mulle!

Kuna ma olen nende mõne päeva jooksul nii palju korda saatnud, ei hakka ma kõike üldse mitte pikalt lahkama. Eile ja täna olid väga mõnusad päevad igatahes. 🙂

Aga nüüd on mul ka sess läbi, kõik hinded teada ja saab rahumeeli uuele semestrile vastu astuda. Üsna ootamatult lõppes see eksamiperiood. Arvestades, kui palju (või pigem kui vähe) ma koolis käisin, sain uskumatult head tulemused. Kuigi jaa, kindlasti saaks palju paremini. Aga seekord süüdistan ma oma tervist, mis terve sügise pange pani.

Aga siin on minu “saavutused”.

 • Aktiivsus- ja tähelepanuhäirega õpilane – A 
  Tegemist oli e-ainega. Iga nädal tuli internetikeskkonda esitada etteantud teemal töö või tuli teha test. Üsna lihtne aine ja oleks vist nukker, kui seda ainet ei oleks suutnud A peale teha.
 • Lapse ja nooruki psühhopatoloogia – C 
  Õppejõud oli selline natuke naljakas vana mees. Praktikumid olid huvitavad. Loengud toimusid psühhiaatriakliinikus ja meie ette toodi iga nädal mõni parasjagu haiglas olev patsient, kellelt me saime küsimusi küsida ja seeläbi ka parema pildi loengus käsitletud häiretele. Pean muidugi tunnistama, et ega ma väga palju loengutesse ei jõudnud. C on seda arvestades, üsna hea.
 • Psühhopatoloogia – C
  Üsna sama teema, mis eelmise ainega, aga praktikume ei olnud. Sinna jõudsin ma vist ainult 2-3 korda kogu semestri jooksul. Mulle lihtsalt ei sobinud see loenguaeg (loe: olin laisk.) Eksam oli tegelikult lihtne, aga läksin ilmselt paljude küsimustega lihtsalt alt.
 • Õppeülesanded ja näitlikustamine õppimise jõukohastamisel – arvestatud
  Meie kõigi “lemmikõppejõu” poolt antud aine. Hea, et tehtud sai, ja nüüd vist rohkem selle õppejõuga kokku puutuma ei pea. Aine peaks olema hästi vajalik ja kasulik, aga kui seda ikka õigesti edasi ei anta, pole sellest ju mingit kasu.
 • Soome keel algajaile – arvestatud
  Soome keele võtsin vabaainena. Mõtlesin, et oleks ju lahe mõnd uut keelt õppida. Tegelikult oligi üsna tore, aga ma ei ole vist ikka nii keelte inimene, ei hakanud mulle see nii hästi külge kui oleks võinud. Lisaks on mul hea meel, et Laura ka seda sama ainet võttis, muidu ma vist ei oleks seda nii normaalselt läbi saanudki.
 • Eesti keele vormiõpetus – A
  Üks kõige suurem üllatus, just hinde osas. Kogu semestri vältel olid meil praktikumid, kus tuli teha ka kontrolltöösid. Aine ülesehitus mulle meeldis, sest need samad KT-d läksid juba kohe eksami arvestusse ja eksamitöö kui selline oli ainult üks avatud küsimus. Kokku sai eksami ja praktikumide KT-de eest 6 hinnet, mille järgi arvutati keskmine ja niimoodi tuli ka lõpphinne. Positiivne oli see, et eksamil sai kõik praktikumide KT-d mis hästi ei läinud, uuesti teha. Minu KT hinded olid sellised: F, A, B, A, B. Läksin eksamile selle mõttega, et kindlasti tuleb ära parandada F ja proovin B-d A-deks parandada. Avatud küsimusega ka vedas ja niimoodi õnnestuski A kokku saada. Aine tagasiside hirmutas korralikult, aga tuleb vist ikka ise endasse uskuda.
 • Sissejuhatus pedagoogilistesse uurimismeetoditesse – arvestatud
  Üsna ulmeline aine. Semestri jooksul tuli analüüsida erinevaid artikleid ja uurimusi ja nendest referaat kokku teha. Tegin seda tööd koos Lauraga ja nii uskumatu kui see ka pole, skoorisime sealt ülihea tulemuse. Kahju, et aine mitteeristav oli, oleks saanud keskmist hinnet tõsta.
 • Kliiniline püshholoogia – D
  Kõige kurvem hinne. Aga see oli selline aine, mis ei läinud kellelgi väga hästi ja mis oli raske ka. Ja taaskord, ega ma seal palju kohal ei käinud ka.
 • Suhtlemispsühholoogia – B
  See oli minu jaoks puhtalt eksperimendiaine. Ma käisin seal kohal täpselt ühe korra, sest selle loenguga samal ajal olid ka soome keele praktikumid. Nii ma siis tegingi eksamit vana rasva pealt ja tõestasin, et eksam on täitsa võimalik ära teha, ilma et ma oleks üldse teadnud, milline õppejõud välja näeb.
 • Erivajadustega laste psühholoogia alused – B
  Selle aine eksam oli kõige viimane ja ma kartsin seda kõige rohkem. Eksam toimus läbi Interneti ja meid hirmutati ikka korralikult, et head tulemust on pea võimatu saada. Minul “vedas” ikka hullult. Hakkasin rõõmsalt eksamit tegema, kui kogu programm kokku jooksis. Selle tulemusena ilutses mul Moodle’is F. Peale e-meile ja kõnesid õppejõule, sain asja korda ja lõpuks skoorisin B. Minu rõõm oli päris piiritu, sest pingelangus tabas mind kohe väga tugeva peavaluga.
Arvestades tõesti, kui vähe ma sel semestril koolis käia sain ja kui vähe ma panustasin õppimisse, võin siiski tulemustega rahule jääda. See üks D muidugi rikub asja ära, aga loodame, et stipist ma sellepärast ilma ei jää. Plaan on muidugi uuel semestril tublimini õppida ja paremaid hindeid saada, aga eks paistab, mis saama hakkab. Praegu on mul veel poolteist nädalat puhkust, mida ma täiel rinnal nautida kavatsen.
Vot sellised lood. 
Kui on küsimusi, siis ma vastan hea meelega.
Ja, et kogu postitus liiga kuivaks ei jääks, mõningad nopped viimastest päevadest.

Kallipai.
Laura.

Lisa kommentaar