RETSEPT | Roheline võib hea olla?

Mul on teile üks hästi lihtne retsept, et tegelikult on isegi veidi piinlik seda retseptiks nimetada. Kuna ma ise olen väga kehv kokk, siis just sellised kiiresti ja kergelt valmivad toidud mulle sobivad ja ehk on teie seas veel minusuguseid, kel tihti mõtteid napib. Seega jagan ikka!

Kui ma endale seda esimest korda tegin, olin ma kohe väga üllatunud, et see nii hästi ja maitsev välja tuli. Ja kauss oli puhta roheline. Ma söön vabatahtlikult brokkolit ja see maitseb mulle? Say whaaat! 😀

Brokkoli-suvikõrvitsa-hakkliha “salat”

Vaja läheb:
-brokolit
-suvikõrvitsat
-hakkliha (mina kasutasin veisehakkliha)
-juustu

20171113_181606

Tükelda brokoli ja pane puljongivette keema. Keeda brokoli veidi pehmemaks, kuid mitte liiga palju. Nii jääb brokoli ka peale ahjuskäiku veidi krõmpsuks ja õisikuid näevad head välja. (Ma tegin seekord vea ja keetsin liiga kaua, pärast oli brokoli liiga pudine.)

Tükelda suvikõrvits ja lase sel natuke aega üksinda ahjus olla. Maitsesta meelepärasega. Mina raputasin persilladet peale.

20171113_182820

Prae hakkliha, maitsesta soola ja pipraga.

20171113_183351

Las peika teeb vahepeal pilti ja uurib, millal söök valmis saab. Vasta – “VARSTI!” 😀

20171113_183258

Kui brokoli on pehmemaks keedetud ja hakkliha valmis, võta ahjust suvikõrvits ja vala teised koostisosad ahjuplaadile. Sega läbi ja pane peale juust. Võid kasutada ka riivjuustu, jääb ühtlasem tulemus. Pane kogu kompott ahju ja küpseta umbes 8-10 minutit 180 kraadi juures.

20171113_184245

Serveeri.

20171113_185418

Ja maiusta.

20171113_185850

Jander sõi ka hea meelega ja ütles, et talle täitsa maitses. Ma loodan, et ta ei valetanud. Sellest kogusest piisaski meile kahele, natuke jäi järgi ka. Nagu Jander üks päev teatas, siis meil jääb alati õhtusöögist umbes-täpselt ühe lapse jagu alles. 😀

Brokoli asemel võib kasutada ka näiteks lillkapsast. Või üldse mingeid muid köögivilju. Mulle lihtsalt meeldib, kui mõnusalt roheline see kompott tuli. Ma kunagi ei söönud üldse sellist kraami, aga nüüd matsutan mõnuga. Seda, et mulle brokoli meeldima võiks hakata, poleks ma samuti uskunud, aga issver kui hea see on!

Kes järgi proovib?

Mul on paar lihtsat retsepti veel, mida ma püüan teiega jagada. Sellised retseptid, millega ei saa puusse panna, mis on tervislikud, kiiresti valmivad ja maitsvad. Kui teile huvi pakub, püüan neist ka säärased postitused teha.

Mõnsat reedet!

Laura

2 kommentaari

  • Laura

   27. nov. 2017 at 11:16

   Ma kurjam nii udu olnud, et igapäevaselt polegi harjutusi saanud teha. Aga-aga äkki ma saan oma haiget meest ära kasutada ja ta saab mind filmida neid harjutusi tegemas vm. 😀

   Vasta

Lisa kommentaar